2013_02_02/03 mezinárodní výstava Duocacib Brno

04.02.2013 21:52

 

Když se konala výstava v Brně, přímo pod nosem, byl by hřích Jettyho nepřihlásit. V sobotu jsme nastoupili do pavilonu kolem osmé hodiny ranní, ale před nástupem do kruhu jsme si museli pár hodin počkat. Šiperky se dostaly na řadu až ve 14 hodin. Za tu dobu jsme se stali odborníky hlavně na standard plemen briard a bobtail...

Šiperky posuzovala nizozemská rozhodčí Ten Cate Marion. Jettoulínovi pochválila jeho eleganci a krásnou hlavu, jen se zmínila, že by mohl mít širší hrudník. Obdržel známku Výborný, 2. místo, r. CAC.

V neděli jsme se přesunuli do vedlejšího pavilonu, tentokrát jsme shlédli australské honácké psy. A stihli jsme nakoupit i různé zbytečnosti jako pamlsky a pešek. Tentokrát šiperky hodnotila polská  rozhodčí Bozena Chowaniec. Jettoulín si v kruhu kýchnul a stačil se i podrbat (nemá rád obojky :-D ), ale rozhodčí se  očividně líbil. Ocenila ho známkou Výborný, 1. místo, CAC, CACIB a BOB. Díky titulu BOB postoupil do soutěže o vítěze třídy. Což pro nás ,jakožto výstavní nováčky, znamenalo zjišťování, co vlastně se bude ještě dít. Dozvěděli jsme se, že nás čeká ještě jedna "promenáda" v závěrečném kruhu na konci dne. Mezi užší výběr všech nastoupených ovčáků už jsme se sice nedostali, ale to vůbec nevadí. Celý nedělní den byl jedno překvapení za druhým a Jetty úplně hotový spinká ještě doteď.

více foto zde: jollyjokertaien.rajce.idnes.cz/2013_02_02_03_mezinarodni_vystava_Duocacib_Brno/